Türkiyat Mecmuası (Journal Of Turkology) Scopus Atıf Veritabanı Tarafından Taranmaya Başlandı

İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün bünyesinde yer alan Türkiyat Mecmuası, bilimsel yayınlar alanındaki en geniş hakem denetimli literatür, özet ve atıf veritabanı olan SCOPUS indeksinde taranmaya başlandı. Mevcut kalitesi, etkileyici yazım politikası ve uluslararası potansiyeline binaen derginin SCOPUS'a kabul edilmesine karar verildi. Scopus İçerik Seçimi ve Danışma Kurulu (CSAB) tarafından başvuru incelendikten sonra kapsam için onaylandı.

İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün yayını olan Türkiyat Mecmuası uluslararası yayın standartlarına uygun, yüksek evsafta Türkçe, İngilizce gerektiğinde Türk lehçelerinde makaleler yayımlayarak Türkiyat (Türkoloji) alanında bilimsel bilgi üretilmesini amaçlıyor. Uluslararası alan indeksleri (MLA, EBSCO vb.) tarafından taranan dergi atıf türü olarak “Chicago Style of Manual 16.” sürümünü kullanıyor. Derginin şu an baş editörlüğünü Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Balcı üstleniyor.

Açık erişimli, hakemli, yılda iki kere Haziran ve Aralık aylarında yayımlanan uluslararası bilimsel bir dergi olan Türkiyat Mecmuası, 1925 yılında kurulmuş olup Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Tarihi, Türk Sanatı ve genel olarak Türk Kültürü sahasında hazırlanmış ilmî çalışmaları yayımlıyor.

Ön Değerlendirmeyi Geçen Yazılar iThenticate İntihal Tarama Programından Geçiriliyor

Türkiyat Mecmuası, araştırma etiğinde en yüksek standartları gözetmekte ve uluslararası araştırma etiği ilkelerini benimsemekte olup, daha önce yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere başka bir dergide hâlen değerlendirmede olmayan ve her bir yazar tarafından onaylanan makaleler değerlendirilmek üzere kabul edildikten sonra ön değerlendirmeye alınıyor. iThenticate intihal tarama programında incelendikten sonra uygun makaleler Editör kurulu tarafından özgünlükleri, yöntemleri, makalede ele alınan konunun önemi ve derginin kapsamına uygunluğu açısından değerlendiriliyor.

Bilimsel toplantılarda sunulan özet bildiriler, makalede belirtilmesi şartıyla değerlendirmeye alınıyor. Editör tarafından incelenen makaleler şekil olarak uygun ise gelen yazıyı yurt içinden ve/veya yurt dışından en az iki hakemin değerlendirmesine sunduktan sonra gerekli düzeltme talepleri yerine getirildikten sonra makale yayına kabul ediliyor.

Ticari Amaç Haricinde, Yayıncı veya Yazardan İzin Almadan Dergi Makalelerinin Tam Metnine Erişebiliyor ve İndirebiliyor

Türkiyat Mecmuası’nın makaleleri açık erişimli olup Creative Commons Atıf-Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/deed.tr) olarak lisanslıdır. Türkiyat Mecmuası’nın bütün içeriği makale yazarlarına, okurlara ya da okurların dâhil olduğu kurumlara ücretsiz olarak sunuluyor. Okurlar, ticari amaç haricinde, yayıncı veya yazardan izin almadan dergi makalelerinin tam metnine erişebiliyor ve indirebiliyor.

Okuyucular Türkiyat Mecmuası’na Dergipark sistemi üzerinden şu bağlantı adresinden ulaşabilirler: https://dergipark.org.tr/tr/pub/iuturkiyat

Haber: Sevda Özdemir, Vafa Mammadova
İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

TEBİP mezuniyet

YÖK Temel Bilimler Programları’nın (TEBİP) İlk Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

URAP sıralama

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi URAP Dünya Alan Sıralaması'nda İlk 200’de Yer Aldı

dilmerkezi kurs

İÜ Dil Merkezi Yüz Yüze / Online Yabancı Dil Kurs Kayıtları Başladı

anadolumektebi panel

Anadolu Mektebi “Gönül Köprüsü İstanbul” Programı Düzenlendi

ingilizce eğitim dilmerkezi

Online İngilizce YDS/YÖKDİL Programı Başlıyor

dişhekimliği başarı

İÜ Diş Hekimliği Shanghai Ranking 2021 GRAS Sıralaması'nda Başarısıyla Öne Çıktı