Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreterimize Anlamlı Emeklilik Töreni

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri Fatma Yılmaz, 38 yıllık memuriyet hayatının ardından emekliye ayrıldı. Emeklilik töreni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın da katılımıyla 14 Ekim 2020’de gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mahmut Ak: “İstanbul Üniversitesi Her Şeyden Önce Kurumsal Bir Ailedir”

İÜ Rektörlük Doktora Salonu’nda yapılan emeklilik töreni açılışını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak gerçekleştirdi. Konuşmasında İstanbul Üniversitesi’nin “kurumsal aile” olduğu özelliğini vurgulayan Prof. Dr. Ak, “İstanbul Üniversitesi ailesine mensup olmak için akademik ya da idari kadroda olunması gerekmiyor. İstanbul Üniversitesi öğrencisi olarak var olmak bile toplumda bazı konularda önceliğinizin olmasını sağlar. İstanbul Üniversitesi bir kurumdan önce ailedir ve bu ailenin mensubu olmak; hem meslek, hem ruhsal açıdan en büyük güvenç kaynağımız olmuştur” şeklinde konuştu.

Lisans programlarımızın haricinde yüksek lisans ve doktora programlarımızdaki başarımızla öne çıktığımızı belirten Prof. Dr. Ak, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün karar mekanizmalarında yer alan yüksek nitelikli öğrencileri yetiştirdiğinin altını çizdi.

“Her kurumun hafızası olarak güçlü insanlara ihtiyaç vardır ve Fatma Hanım da bu insanlardan biriydi” diyerek her kurumda Fatma Hanım gibi kurumu temsilen memuriyet sürdüren kişilerin varlığından bahseden Prof. Dr. Ak, “Fatma Hanım’ın tercihinin hayırlı, sağlıklı ve huzur dolu olmasını diliyorum. Yalnızca kadrosuyla sınırlı değil her manada kapımız kendilerine açık. Kurumsal ailemize katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Yasemin Işıktaç: “Fatma Hanım’a hayırlı bir emeklilik dilerim”

Prof. Dr. Ak’ın konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yasemin Işıktaç sözü devraldı. Prof. Dr. Işıktaç sözlerine, “Bu tören, Fatma Hanım’ın 38 yıllık çalışmasının tamamlanmasını taçlandırmak için yapılan bir törendir. Emeklilik hakkının hepimize nasip olmasını diliyorum. Vazifemizi zamanında, uygun ve usulünce yerine getirdiğimiz ve gönül rahatlığı içerisinde görevimizi tamamladığımız bir emeklilik diliyorum” diyerek başladı.

Üniversitenin öncelikle uzmanlığını kanıtlayarak yetişmiş nitelikli insan grubundan olduğunu belirterek kurumsal yapının akıllı bir organizasyon olduğunu söyleyen Prof. Dr. Işıktaç, öğrencinin kuruluşun temeli olduğunu ve öğrenciyle muhatap olan her devlet memurunun kurumu temsil ettiğini belirtti. Fatma Hanım’ın memur özelliğinin kendisinden sonrakilere örnek olduğunu belirten Prof. Dr. Işıktaç, muhatap olunan öğrenci ülkenin geleceği olduğunun unutulmaması gerekliliğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Işıktaç, “Zaman sadece anlardan oluşur adeta masallardaki ‘Bir varmış bir yokmuş’ cümlesi gibi. Öğrenciliğim boyunca Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sorun yaşamadım ama yüzlerce program ve öğrencinin bulunduğu karmaşık bir sistemden söz ediyoruz. O sebeple sorun yaşayan öğrenciler elbette olmuştur. Buna rağmen yaptığımız hizmeti en iyisi olarak yapmalıyız. Fatma Hanım’a da yaptığı hizmeti en iyisiyle yaptığı için teşekkürlerimi sunar, hayırlı bir emeklilik dilerim” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Ahmet Gökçen: “Fatma Hanım’ın Yeri Kolay Doldurulamayacak”

Prof. Dr. Işıktaç’ın ardından kürsüye davet edilen Prof. Dr. Ahmet Gökçen, “57 yılım İstanbul Üniversitesi’nde geçmiş. Buradan ayrılıp başka üniversiteleri gördüğümde anlıyorum ki İstanbul Üniversitesi hep bir başka. Enstitü müdürü olduğumda yönetimin sürekliliğini sağlamak konusunda şüphelerim vardı. Fatma Hanım’ın da yardımlarıyla üstesinden geldik. Her program içeriğiyle ilgili bilgi sahibiydi ve yöneticinin işini kolaylaştıran bir birikime sahipti. Fatma Hanım’ın yerinin kolay doldurulacağını sanmıyorum, kendisiyle çalışmış olmaktan da gurur duyuyorum” sözleriyle Fatma Yılmaz’a hayırlı ve sağlıklı emeklilikler diledi.


Yılmaz: “Yaşadığım Sürece İstanbul Üniversitesi Kalbimde Devam Edecek”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından Fatma Yılmaz’a plaket takdim edildi. Emeklilik hediyesini sunmak üzere Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yasemin Işıktaş çağırıldı. Ardından tüm enstitü adına Fatma Yılmaz’a çiçek ve hediye sunuldu.

Fatma Yılmaz’ın, “Herkese katıldığı için teşekkür ederim. Çalışma hayatım boyunca başta büro şeflerim olmak üzere tanıştığım mesai arkadaşlarıma da bana katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Emekli olsam da yaşadığım sürece kalbimde burada çalışıyor olacağım” sözleri sonrasında kendisine Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki meslektaşları tarafından hazırlanan emeklilik videosu ile program sonlandırıldı.

Haber: Işıl SIPÇIK

Fotoğraf: Aylin AY

İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

dişhekimliği dijitalgözlük

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Döneme Dijital Gözlükle Başladı

TÜBİTAK BİGG

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı 2020 Yılı Çağrısı İçin Ön Başvurular Alınmaya Başlandı

rafting şampiyon

Rafting Takımımız Türkiye Şampiyonu

tıp vatan kbb göz cerrahi hastane

İstanbul Tıp Fakültesi’nin Vatan Yerleşkesi’nde KBB, GÖZ ve Cerrahi Hastanesi Hizmete Açıldı

uzaktaneğitim COVID İstanbul

Üniversitemizin 2019-2020 Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Tecrübesi, Bilimsel Yayına Dönüştü

istarmer araştırma

İSTARMER’in Yaptığı “Ev Tozu Araştırması”nın Sonuçları Açıklandı