Prof. Dr. İbrahim ATALAY ve Doç. Dr. Deniz EKİNCİ, Edebiyat Fakültesi ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğrencileri ile Birlikte İstanbul ve Yakın Çevresinde Arazi Çalışması Gerçekleştird

7 Nisan 2012 Cumartesi günü Çamlıca Tepesi, Alemdağ, Ömerli Baraj Gölü, 2b Orman arazileri, 3. Boğaz Köprüsü güzergâhı ile Şile ve Çevresinde günübirlik ekskürsiyon gerçekleştirilmiştir.

Bilimsel ve teknik arazi çalışmasında bölgenin litolojik yapısı yerinde görülmüştür.  Başlıca ana ve tali yer şekilleri sınıflandırılmış öğrencilere bunlar arazi de gösterilmiştir. Plato, Peneplen, Monadnok kavramları yerinde anlatılmıştır. İstanbul Boğazının oluşum mekanizması ve oluşum süreci açıklanmıştır. Bölgenin Vejetasyonu üzerinde durulmuş bunların asli ve ikincil tipleri arazide ortaya konulmuştur. Başlıca ağaç tipleri sahada tanımlanmış ve öğrencilerimize gösterilmiştir. Sahadaki toprak tipleri ve bu toprakların oluşmasında etkili olan faktörler belirtilmiştir. Sahada açık bulunan toprak profilleri tespit edilmiş bu profiller üzerinde toprak horizonları gösterilmiştir. Toprakların tekstür bakımından hangi tip içinde kaldığı yerinde gerçekleştirilen deneylerle açıklanmıştır. Ayrıca Şile’de Karadeniz kıyısındaki kıyı morfolojisi yerinde görülmüş ve buradaki plajlı ve yüksek falezli kıyılar gösterilmiştir. Burada Kara, lagün ve deniz fasiyesi anlatılmış bunların önemi vurgulanmıştır. Ayrıca buralardaki ekosistemler üzerinde durulmuştur.

[nggallery id=150]


Öne Çıkan Haberler

İstanbul Üniversitesi’nden FATİH Projesi’ne Büyük Destek

Piyano Resitali

Doç. Dr. Deniz EKİNCİ, Edebiyat Fakültesi ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğrencileri ile Birlikte Uludağ’da Arazi Çalışması Gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Barbaros GÖNENÇGİL, AUZEF Coğrafya Öğrencilerine Küresel İklim Değişimlerini Anlattı

Prof. Dr. Ali SELÇUK BİRİCİK, AUZEF Coğrafya Öğrencilerine Yer Bilimleri ve Fiziki Coğrafya Konularında Bir Söyleşi Gerçekleştirdi.

Internet Haftası Temel Linux Eğitimi