İşletme ve Yönetim Tarihi Konferansı Gerçekleştirildi

İÜ İşletme Fakültesi 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, İşletme Yönetimi ve Organizasyon Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen İşletme ve Yönetim Tarihi Konferansı, 200’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirildi. 


İÜ İşletme Fakültesi’nin kuruluşunda da yer alan ve uzun yıllar emeği geçen emekli öğretim üyeleri, İÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, farklı üniversitelerden öğretim elemanları da misafir edildi.


Konferansın sabah gerçekleştirilen ilk oturumunda, İşletme ve Yönetim Eğitimi’nin Tarihi konulu bir panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fulya Servan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde sırasıyla Prof. Dr. Mustafa A. Aysan, Prof. Dr. Ceyhan Aldemir ve Prof. Dr. Tamer Koçel söz alarak, İşletme ve Yönetim Eğitimi ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Panel sonunda, İşletme Yönetimi ve Organizyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl Pekdemir tarafından katılımcılara, işletme eğitimine ve fakültemize yaptıkları katkılardan ötürü plaketleri takdim edildi.


Konferansın öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda, İşletme ve Yönetim Tarihi ile ilgili bildirilerin sunumu gerçekleştirildi. Önemli işletme ve yönetim bilimciler; M. P. Follett, H. Fayol ve F. W. Taylor’ın isimleri verilen salonlarda gerçekleştirilen paralel oturumlarda, İşletme ve Yönetim Tarihi literatürüne önemli katkı verecek tartışmalar gerçekleştirildi. İkinci oturumun sonunda, İşletme Yönetimi ve Organizasyon Ana Bilim Dalı Eski Başkanı Prof. Dr. Hayri Ülgen konferans kapsamında genel bir değerlendirme yaptı.


İşletme ve Yönetim Tarihi Konferansı sonunda yapılan yuvarlak masa toplantısında genel bir değerlendirme yapılarak, konferansın sürekli bir hale getirilmesi kararına varıldı. Konferans, Prof. Dr. Aykut Berber’in teşekkür konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Öne Çıkan Haberler

İstanbul-Üniversitesi-İşletme-Fakültesi-50.-Yılını-Kutluyor

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 50. Yılını Kutluyor

“Toy-Ortak-Miras-Sahnede-Buluştu”

“Toy Ortak Miras Sahnede Buluştu”

TBMM-Milli-Saraylar-Genel-Sekreter-Yardımcısı-İstanbul-Üniversitesi’ni-Ziyaret-Etti

TBMM Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcısı İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

“Prof.-Dr.-Muhammed-Ali-Muvahhid’e-Saygı-ve-Türkçeye-Çevrilen-Kitaplarının-Tanıtımı”-Etkinliği-Gerçekleştirildi

“Prof. Dr. Muhammed Ali Muvahhid’e Saygı ve Türkçeye Çevrilen Kitaplarının Tanıtımı” Etkinliği Gerçekleştirildi

İÜ-İşletme-Fakültesi-Konferans-Salonu’na-Prof.-Dr.-Mehmet-Oluç’un-İsmi-Verildi

İÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’na Prof. Dr. Mehmet Oluç’un İsmi Verildi

İstanbul-Üniversitesi-Hukuk-Fakültesi-Mezunları-Kahvaltıda-Bir-Araya-Geldi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Kahvaltıda Bir Araya Geldi