BSUN 2024: KARADENİZ'İN AKADEMİK RÜZGARI İSTANBUL'DA ESTİ!
2024 yılında Karadeniz İş birliği Örgütü (BSUN) Rektörler Toplantısı'na ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi, bilim ve akademik iş birliklerinin gelişimine büyük katkıda bulundu. 12 üye ülkeden gelen rektörler ve akademisyenler, bilimsel ve akademik alanlarda iş birliğini güçlendirmek amacıyla toplandı. Bu önemli etkinlik, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ın devraldığı yeni dönem başkanlığı için de büyük bir adım olarak değerlendirildi.
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli konumlarından birine sahip olan Türkiye’de ikinci kez gerçekleşen ve bu yıl 16.sı yapılan "16th Conference of Rectors from the Black Sea Region BSUN 2024 Congress “Summit of the Future for the Black Sea Region” isimli uluslararası toplantının teması "Karadeniz Bölgesi için Geleceğin Zirvesi" olarak belirlendi. Bu kapsamda, başta BSUN Rektörleri olmak üzere ilgili paydaşları, karar vericileri ve yükseköğretimdeki kilit aktörleri (akademisyenleri ve öğrencileri) eşit derecede ilgilendiren, küresel olarak yükseköğretim sistemlerinde ortaya çıkan temaların ve eğilimlerin değerlendirilme fırsatı yakalandı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar da Toplantıda Hazır Bulundu
Toplantıda, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da Karadeniz Bölgesi Rektörlerini, odasında kabul ederek sürecin önemi üzerinde durdu. Eski Romanya Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen bu önemli toplantı, ülkemizin bilimsel iş birliği perspektifine güçlü bir katkı olarak görüldü.
Karadeniz'in Akademik Rüzgarı İstanbul'da Esti
Karadeniz'in akademik rüzgarını İstanbul'da estiren bu etkinlik, bilimsel iş birliğinin sınırlarını genişleterek geleceğe dair umut verici adımlar atılmasına olanak sağladı. Farklı ülkelerden gelen akademisyenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, ortak araştırma projeleri ve öğrenci değişim programları gibi konularda önemli görüşmeler gerçekleştirildi.
Kongrede tartışılan ana başlıkların içinde, bilimsel düşünce ile karar alma mekanizmaları, bilim ve toplumun buluşma noktaları, üye üniversiteler arası bilimsel fonlamalar için destek mekanizmaları ve Karadeniz Bölgesi'nde barışın sağlanması ve sürdürülebilirliği konuları yer aldı. Bu konuşmaların değerlendirildiği oturumla da kongre sona erdi. Böylelikle, Karadeniz Bölgesi’nde öncelikle ele alınması gereken hususların vurgulandığı bir deklarasyon kaleme alınmış olup, bu deklarasyon, Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşmesi planlanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki Gelecek Paketi çalışmalarına bir katkı sağlamak üzere öneri olarak sunulması planlandı.
Öne Çıkan Haberler
EĞİTİM KALİTESİ İLE DAHA GÜÇLÜ BİR İÜ
KARADENİZ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (BSUN) REKTÖRLER KONFERANSI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILIYOR
İSTANBUL BİLİM VE İŞ BİRLİĞİNİN MERKEZİ OLDU
REKTÖRÜMÜZ, TARIM VE ORMAN BAKANIMIZ İBRAHİM YUMAKLI'YI ZİYARET ETTİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA YENİ BİR KÖPRÜ KURUYOR
ÇİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET