22. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI

Bu yıl 22.’si düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yeni Yüzyıl bilim ve teknolojisi üzerine yenilikçi düşüncelerin tartışıldığı konferansta, bilişim dünyasında gerçekleşen hızlı değişimlerin akademik alandaki yansımaları üzerinde duruldu.


Pandemi döneminde ara verilen ve bu yıl yeniden düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı’nda Bilişim teknolojilerinin günümüzdeki güncel gelişmeleri hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.

Konferansın açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcı ve AUZEF Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin, İnternet Derneği’nden Arş. Gör. Dr. Serra Çelik, Linux Kullanıcıları Derneği’nden Türker Gülüm, Muteferriqa Genel Müdürü Berkin Malkoç, Utarit Genel Müdürü Burcu Tüzün ve Utarit Satış Müdürü Taylan Denizhan gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin yaptığı açılış konuşmasında üniversitelerin iş dünyasında aranan yetkinlikleri verebilmesinin günümüz dünyasında önemli bir konu olduğunu, bu açıdan verilen eğitimin gelişmelere uygun bir şekilde değişim ve dönüşüm geçirmesi gerektiğini vurguladı. Araştırma Üniversitesi kimliğiyle İstanbul Üniversitesi’nin bu yetkinlikler çerçevesinde kendini yenilemeye devam ettiğini ve mezunlarının iş dünyasında yetkin kişiler olmalarını hedeflediklerini açıkladı.

Konuşmasında endüstri ve toplumun gelişim sürecine de yer veren Prof. Dr. Şahin, eğitim alanının gelişim serüveninin aşamalarını ve Eğitim 4.0’dan beklenen akademik gelişmeleri paylaştı. Eğitim 4.0 kavramının üniversitelere aktarımının önemli bir nokta olduğunu, bunun için de akademisyen ve öğrencilerin her yönüyle öğrenmenin içinde aktif rol almaları gerektiğini ifade etti. Bilişim teknolojilerinin eğitime entegre olması için gerekli çalışmaların yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Şahin, öğrencilerin değişen beklentilerine uygun bir biçimde programlar hazırlandığı sözlerine yer verdi.

Bilişim teknolojilerinin eğitim sürecine dahil olmasının günümüz dünyasının olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şahin, bilişimin uygulamalı olarak yapılmasının başarılı bir eğitimin kaynağı olduğunu ifade ederek açılış konuşmasını sonlandırdı.

Konferans Blokzincir ile Gelecek Uygulamalar, Açık Bilim, Yeni Medya başlıklı paneller ile devam etti.

Haber: Bengü Erten
Fotoğraf: Mete Aldıraklı
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

SUUDİ ARABİSTAN KÜLTÜR ATAŞESİ’NDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VE ANADOLU AJANSI İŞBİRLİĞİNDE 6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA SERGİSİ AÇILDI

TÜRKİYE SOSYAL LİDERLER ÇALIŞTAYI 10 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE HEMOFİLİ DERNEĞİ’NDE

FEYHAMAN DURAN KÜLTÜR VE SANAT EVİ ZİYARETE AÇILDI

"TARİHİ DOKUYU KORUYARAK İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ BİNALARIMIZI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”