Bulgaristan Heyeti İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukadder Nalbant, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov ve beraberindeki heyet 29 Kasım’da “Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Açılışı Programı” öncesi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı ziyaret etti.

Bulgaristan Başkonsolosluğu ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ak “Bulgaristan ile güçlü bir ortak geçmişe sahibiz. Bu ortak geçmiş, gelecekte ki birlikteliklerimiz için büyük bir güç kaynağı” şeklinde konuşmasına devam etti. Prof. Dr. Ak, iki ülke arasındaki yükseköğretim alanındaki işbirliğini önemsediklerini belirterek, bu çerçevede her yıl “Uluslararası Yıllık Balkan Konferansları” düzenlediklerini ifade etti.

Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukadder Nalbant, İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak’a misafirperverliğinden ve Türkiye Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesine çaba sarf ettiğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nalbant konuşmasını “Bizi bugün bir araya getiren bu olayın, yani Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Açılış Programı’nın içerisine Bulgar dilinin de dahil edilmesi bizim için gerçekten çok önemli tarihsel bir olaydır” şeklinde tamamladı.

Ziyaretin ardından Bulgaristan Heyeti ve Prof. Dr. Ak Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Açılış Programı’na katıldı.

Haber: Cem DÖNMEZ, Elif TAŞÇI

“Balığı Doğru Pişirmenin Yolu, Yapısını Tanımaktan Geçer”

Kent Çalışmaları’nda ‘Maltepe’ Ele Alındı

Aziz Sancar DETAE, Üniversitemizin En Ayrıcalıklı Alanıdır