Üniversitemizin “RUR Tıp Bilimleri Dünya Üniversite Sıralaması” Başarısı

RUR (Round University Ranking) 2020 Tıp Bilimleri Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı. Tıp Bilimleri alanında önde gelen 574 üniversitenin değerlendirildiği listede 252.sırada yer alan İstanbul Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında ise 2.lik başarısı elde etti.

İstanbul Üniversitesi, tıp çalışmaları alanında ortaya koyduğu bilimsel performansın başarılı sonuçlarını almaya devam ediyor. Üniversitelerin Öğretim, Araştırma, Uluslararası Çeşitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik olmak üzere 4 temel alanda, 20 gösterge ile ölçümlendiği ve tıp bilimleri alanında dünyanın önde gelen 574 üniversitesinin değerlendirildiği RUR 2020 Tıp Bilimleri Dünya Üniversite Sıralaması’nda önemli bir başarı gösteren İstanbul Üniversitesi, 252.sırada yer alırken, Türk üniversiteleri arasında da 2.oldu.

Finansal Sürdürülebilirlik Alanında En Başarılı Türk Üniversitesiyiz

Değerlendirmeye göre Öğretim alanında 63.301 puan alan; dünya sıralamasında 195. ve Türkiye sıralamasında da 2. olan İstanbul Üniversitesi, Araştırma alanında 40.678 puan alırken, dünya sıralamasında 383. ve Türkiye sıralamasında da 3. oldu. Aldığı 47.303 puan ile Uluslararası Çeşitlilik alanında dünya sıralamasında 342. ve Türkiye sıralamasında 2.olan İstanbul Üniversitesi, Finansal Sürdürülebilirlik alanında ise yüksek bir performans sergileyerek aldığı 90.098 puanla dünya sıralamasında 30. ve Türkiye sıralamasında 1.oldu. İstanbul Üniversitesi’nin genel puanı ise 59.609 olarak kaydedildi.

2010 yılından günümüze kadar dünya çapındaki yükseköğretim kurumlarının performansını değerlendiren RUR Dünya Üniversite Sıralaması,11 yıl boyunca 85 ülkeden 1100 üniversiteyi listesine dahil etti. Sonuçlar, RUR Rankings Agency ve Clarivate Analytics iş birliği ile belirlendi.

İstanbul Üniversitesi’nin RUR Tıp Bilimleri Dünya Üniversite Sıralaması performansına ulaşmak için tıklayınız.

Haber: Tuğçe AYÇİN

​İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü​

dişhekimliği fakülte

Diş Hekimliği Fakültemiz, Yeni Kliniğine Yakında Kavuşuyor