UDEF Heyeti İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Heyeti, 27 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı ziyaret etti.

Ziyarette, uluslararası öğrencilere üniversite bünyesinde sosyal tesisler, sağlık hizmetleri, burslar gibi konularda nasıl destek olunabileceği konuşuldu. Hem İstanbul Üniversitesi’nin ve hem de UDEF’in öncelikli amacının, uluslararası öğrenci sayısını arttırmak olduğu vurgulandı.

UDEF’in 2012 yılında kurulduğunu belirten UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat şu ifadeleri kullandı: “Türkiye genelinde 55 bin uluslararası öğrencimiz ve 65 derneğimiz bulunuyor. UDEF, Türkiye’de uluslararası öğrencilere yardımcı olan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Özellikle son 4 buçuk yılda uluslararası öğrenci sayısında bir artış oldu. Bu bağlamda biz de sempozyumlar ve yarışmalar düzenliyoruz.”

“Uluslararası Öğrenciler Özellikle Türkiye’yi Tercih Ediyor”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise konuşmasında, dünyada 6 milyon kişinin, doğduğu ülke dışında eğitim gördüğünü kaydederek, uluslararası öğrencilere her zaman destek olduklarını vurguladı. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’yi ve özellikle İstanbul Üniversitesi’ni tercih ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ak şöyle konuştu: “İstanbul Üniversitesi uluslararası öğrencilere çok önem vermektedir. Üniversitemiz uluslararası kadın öğrenci oranında Türkiye ortalamasının üzerindedir. Ayrıca Türkiye’de ilk Uluslararası Öğrenci Araştırma ve Uygulama Merkezi İstanbul Üniversitesi tarafından kurulmuştur. Merkezimizi akademik uzmanlarla desteklemeye özellikle önem veriyoruz. Farklı ülkelerde İstanbul Üniversitesi için sınavlar açıyoruz ve binlerce başvuru oluyor.”

Ziyaret, Bolat ile Prof. Dr. Mahmut Ak’ın birbirlerine hediye takdim etmelerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Melisa ÜNLÜ

Türk Kızılayı İstanbul Üniversitesi’nde

KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

“Altın Orda Devleti, Kültürel Birlikteliğin Temelini Oluşturuyor”