Türkiye’nin En Çevreci Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi

Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “En Yeşil Ofis Araştırması” sonuçlarına göre “Türkiye’nin En Çevreci Üniversiteleri” arasında İstanbul Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) sayesinde gerçekleştirilen otomasyon ile “kağıtsız ofis” konseptine geçen üniversitelerin çevreye sağladığı katkı, enVision tarafından “En Yeşil Ofis” adıyla gerçekleştirilen özel bir araştırma ile açıklandı. Listenin ilk sırasında Türkiye’nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi yer aldı.

enVision tarafından her yıl farklı sektörlerde gerçekleştirilen “En Yeşil Ofis” araştırmasının bu yılki teması olan yükseköğretim kategorisi sonuçları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde belli oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) listesinde yer alan toplam 206 üniversiteden 105’inin değerlendirmeye alındığı araştırma, Türkiye’deki üniversitelerin çevreci yönünü gözler önüne sermesi açısından önem taşıyor. Söz konusu 105 üniversitede yapılan araştırmada, Elektronik Belge, Form ve Süreç Yönetim Sistemi’ne geçilmesinin ardından, kâğıt tüketiminde yaşanan ciddi azalma neticesinde, sağlanan kâğıt tasarrufu ve buna bağlı olarak kurtarılan ağaç sayıları dikkat çekti.

“64 Bin Ağacın Kesilmesini Önledi”

Araştırmaya göre; değerlendirmeye alınan 105 üniversitede EBYS sayesinde genel toplamda 64 bin 21 ağacın kesilmesi önlendi ve 287 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Ayrıca, 19 bin 665 ton karbondioksit salınımı ile bin 269 ton katı atık oluşumu da engellendi. Böylelikle, genel toplamda 531 milyon adet A4 kâğıdın kullanılması da önlenmiş oldu.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile kağıt bazlı iş süreçlerini tam entegre bir dijital ortama dönüştürerek “En Yeşil Ofis” listesinde ilk 10 sırada yer alan üniversiteler sırasıyla şöyle oldu: İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.

İÜ-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-“Zamanını-Aşan-Medeniyet:-Özbekistan-Sergi-ve-Sempozyumu”na-Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Zamanını Aşan Medeniyet: Özbekistan Sergi ve Sempozyumu”na Katıldı

İÜ-İstanbul-Tıp-Fakültesi-Öğretim-Üyesi-Prof.-Dr.-Aslı-Akkor-Gelincik’in-Büyük-Başarısı

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Akkor Gelincik’in Büyük Başarısı