“Türkiye Ekonomisi, İslami Finans İçin Kritik Önem Taşıyor”

İSİFAM konuşmalarının altıncısı, “Islamic Finance 5.0 In The Era of Society 5.0” başlığıyla, İstanbul Üniversitesi Seyyid Hasan Paşa Medresesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya moderatörlüğünde gerçekleştirilen program kapsamında, İslami Gelişim Bankası’na bağlı İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü ekonomisti Dr. Hylmun Izhar konuşma yaptı. İslami finans konusunu ele alan Dr. Izhar, “İslami finans gözle görülür şekilde değişti” ifadelerini kullandı.

İslami finansın 5.0 toplumu çağının meydan okumalarına cevap verebilecek nitelikte olup olmadığını değerlendiren Dr. Izhar, Türkiye’nin İslami finans için kritik önem taşıyan bir ekonomiye sahip olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu: “Türkiye, İslam ve Avrupa medeniyetlerinin kesiştiği bir noktada olmasından dolayı, ilahiyat ve İslami finans alanlarında kendini geliştirmek isteyenler için çok iyi fırsatlar sunabilecek bir ülke.”

Konuşmanın ardından program, hediye takdimi ile sona erdi.

Haber: Cem DÖNMEZ, Mehmet Onur ÇİĞDEM

Felsefeye Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacımız Var

“İstanbul Üniversitesi En Fazla Patent Tescili Alan Kurumdur”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi