Türk Kızılayı İstanbul Üniversitesi’nde

Türk Kızılayı, üniversitelerde kan bağışı kampanyasındaki bilincin arttırılması amacıyla, 27 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı ziyaret etti.

Halkın sağlığının korunması için çalışmalarda bulunan Türk Kızılayı’nın; 150 yıllık köklü tarihi, bilgi birikimi ve deneyimlerinin konuşulduğu ziyarette, ülkemizin sağlık alanındaki ve sosyal alandaki problemlerinden biri olan güvenli kan temininde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri ele alındı.

2005 yılından bu yana, Türk Kızılayı tarafından Ulusal Güvenlik Kan Temini Programı’nın sürdürüldüğünü ve ülkemizin kan ihtiyacının 3 milyon ünite olduğunu söyleyen Dr. Aişe İpek Akyol, “Türk Kızılayı olarak 2005 yılından önce ülke ihtiyacının yüzde 20’sini karşılarken, 2018 yılında 2 milyon 700 bin ünite kan bağışı alarak, kan ihtiyacının yüzde 90’ını karşılar duruma geldik” dedi.

“İstanbul Üniversitesi En Önemli İş Birlikçilerimizden”

İstanbul Üniversitesi ve Türk Kızılayı arasında iş birliği yapmanın önemine değinen Dr. Akyol, “Öğrenci odaklı ve bilimin gücüne güvenen eğitim anlayışı ile öğrencilerini yetiştiren İstanbul Üniversitesi, gönüllü kan bağışı ihtiyacı noktasında en önemli iş birlikçilerimizden birisi olacaktır” şeklinde konuştu.
Projenin amacının, Türkiye’deki genç nüfusun kan bağışı konusunda bilinçlenmesi ve bu bilincin gelecek nesillere aktarılması olduğunu kaydeden Dr. Akyol şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’un kan sorununa İstanbul Üniversitesi’nin desteği ile büyük katkı sağlanacak. Öğrencilerimizin birlik ve beraberlik duyguları, takım çalışmasına yatkınlıkları artarken, onlar sayesinde toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturulup, kaynağı yalnızca insan olan kan mucizesinin temin edilmesiyle yüz binlerce hayatın kurtarılmasına vesile olunacak.”

“Gönüllülükle Yürütülmesi Gereken Bir Kampanya”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise konuşmasında öğrencilerle kurulacak iletişimin çok önemli olduğunun altını çizdi. Kan bağışı konusunun açık öğretim ortamında da duyurulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ak, “Açık öğretim okuyan 50 ile 100 bin arası kişi İstanbul’da ikamet ediyor. Açık öğretim öğrencilerimiz de kampüse gelip kan verebilirler” dedi.

Kan bağışının insanların algısında önemli bir yer etmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ak, bu kampanyanın gönüllülükle yürütülmesinin önemini vurguladı.

Haber: Neslihan Deniz KALKAN

UDEF Heyeti İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

“Altın Orda Devleti, Kültürel Birlikteliğin Temelini Oluşturuyor”