Nitelikli Eğitim İçin; İÜ İSTARMER

İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi veri analizinde, toplumun tüm tabakalarına ve geniş kitlelere ulaşmayı misyon edinmiş olup yüksek lisans ve doktora öğrencilerine kapılarını açıyor.

İstanbul Üniversitesi bünyesinde Mayıs 2019 tarihinde Doç. Dr. Haluk Zülfikar yöneticiliğinde kurulmuş olup kurulun üyeleri arasında Prof. Dr. Halim İşsever, Prof. Dr. Mehmet Hakan Satman, Doç. Dr. Eray Yurtseven, Doç. Dr. Hanife Özlem Sertel Berk ve Dr. Öğr.. Üyesi Metin Tunç yer almakta. Yanı sıra İSTARMER 2 uzman ve 2 bursiyer kadrosu ile yürütülmektedir. Üniversitemiz doğrultusunda eğitim, danışmanlık, araştırma, projeler ve sempozyumlar şeklinde işlevini sürdürülmekte. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tez danışmanlığı için eğitimlerine devam ediyor olup veri yönetim, eğitim danışmanlığı, analiz ve stratejik yönetim eğitimlerini amaçlamış, SEM ile ortaklaşa eğitimler yapılmakta. 1 kolokyum, 2 konferans ve 8 eğitim gerçekleştirmiş, aksiyon alabilen bir yapıdır. Gözlemsel araştırmalar, müdahale araştırmaları ve metodolojik araştırmalar gibi eğitimler verildi. Özel sektör ve akademisyenlerin katılımıyla RTÜK, TÜİK, İÜ ve araştırma şirketleri ile ‘Derin Masa Kolokyumu 1’ eğitimi düzenlendi. Eğitimlerinin yanında ekonominin içinde olan kurumlarla birlikte özel sektör çalışmaları da yapılmakta.

Haber: İlayda SAVAŞ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Cihan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtıldı

Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi Tanıtıldı