Kore Cumhuriyeti’nden Gelen Heyet İstanbul Üniversitesi’nde Ağırlandı

Kore Cumhuriyeti’nden gelen 14 kişilik heyet\ 18 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, İÜ Rektörlük Binası Kılıçlık Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı ile devam etti.

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Aydın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül tarafından yapıldı.

“Bu Toplantı Türkiye ve Kore Arasındaki İlişkiler İçin İyi Bir Fırsat Olacaktır”

Kore ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirecek nitelikteki bir toplantı yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu toplantıda İstanbul Üniversitesi’ni; buranın bilimsel ve akademik kalitesini, kapasitesini ve etkinliklerini tartışmak için bir aradayız. Ülkemiz ve üniversitemiz hakkındaki sorularınızı cevaplamak istiyoruz. Bütün sorularınızı akademik bilgilerimize ve deneyimlerimize göre kendi izlenimlerimiz ışığında cevaplandırmaya çalışacağız. İnanıyorum ki, bu toplantı Türkiye ve Kore arasındaki ilişkiler için iyi bir fırsat olacaktır. Çünkü İstanbul Üniversitesi yalnızca Türkiye’de değil bulunduğu bölgede de güçlü bir üniversitedir. Türkiye’de iki yüzden fazla üniversite vardır fakat İstanbul Üniversitesi köklü tarihi ve güçlü akademisyen kadrosu ile ilk üniversite olma onurunu taşır.”

Toplantı, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin Türkiye – Kore arasındaki ilişkileri birçok yönden ele aldığı konuşmalar ile devam etti.

Toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Ecem Yıldız ERGÜN
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-“Zamanını-Aşan-Medeniyet:-Özbekistan-Sergi-ve-Sempozyumu”na-Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Zamanını Aşan Medeniyet: Özbekistan Sergi ve Sempozyumu”na Katıldı