KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar ve beraberindeki heyet, 26 Kasım’da İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı ziyaret etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle eğitim ve turizm odaklı geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede, Başkonsolos Seniha Birand Çınar, KKTC’nin AB ülkelerinde de temsilcilikler açarak kendini tanıtma olanağı bulduğunu söyledi. Kıbrıslı öğrencilerin en çok İstanbul Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü belirten Birand Çınar, “KKTC konusunun doğru anlaşılması ve anlatılması çok önemli. Bu doğrultuda, burada yapılan konferanslara katılıyoruz” dedi. Birand Çınar eğitimin, turizmden sonra KKTC için en önemli gelir kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise KKTC’li öğrencilere her zaman destek olduklarını ve bu desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek şu şekilde konuştu: “İstanbul Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya çok önem veriyoruz. Üniversitemizde, yaşayan ve tarihi diller olmak üzere 25 dilde eğitim veriliyor. Bünyemizde 154 farklı ülkeden 8 bin 399 uluslararası öğrenci bulunuyor.”

Rauf Denktaş’ın da Yer Aldığı 100 Yıllık Anı Defteri

KKTC heyetine yaklaşık 100 yıllık anı defterini gösteren Prof. Dr. Ak, bu anı defterinin içinde KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da yer aldığını vurguladı. Anı defterinde T.C. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlarının da bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Ak, “Böylesine önemli insanların buraya gelmesi, Türkiye’nin entelektüel gücünün yüksek olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Gizem AYGÖR

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Akredite Edildi

“Altın Orda Devleti, Kültürel Birlikteliğin Temelini Oluşturuyor”

Ulaştırma ve Lojistik Fakültemizden Proje Başarısı