İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2019 Yılı Mezuniyet Töreni, 14 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu, İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Bülent Balkan, Siyasal Vakfı Başkanı Taha Özdemir ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Hasan Tarık Yumuşak konuşma yaptılar.

“Her Yanı Tarih Kokan Köklü Bir Üniversite ve Fakültede Okumanın Sorumluluğunu Her Daim Kıvançla Taşıyacağız”
İÜ Siyasal Bilgiler Fakülte Öğrenci Temsilcisi Hasan Tarık Yumuşak, “40 sene evvel Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya, Prof. Dr. Ümit Yaşar Doğanay, Prof. Dr. Aydın Aybay, Doç. Dr. Murat Sarıca, Doç. Dr. Ali Ülkü Azrak, Doç. Dr. İzzettin Doğan ve Doç. Dr. Ersan İlal hocalarımızın büyük gayretiyle 1979 yılında kurulan fakültemiz ilk mezunlarını 1983 yılında vermiştir. Fakültemizin birçok değerli mezunu üst düzey bürokrat ve kamu görevlisi olarak hizmet etmektedir. Bu başarının bize anlattığı ve ispat ettiği, 40 sene önce ekilen tohumların yeşerdiği, büyüdüğü ve artık sağlam bir gövde ile ulu bir çınar gibi kökleştiğidir. Böylesine her yanı tarih kokan köklü bir üniversite ve fakültede okumanın, eğitim-öğretim sürecinden geçmenin onurunu ve en önemlisi bizlere olan sorumluluğunu her daim kıvançla taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

“İstanbul Üniversitesi Siyasal Bir Okuldan Çok Daha Ötesi, Aslında Bir Ekol”

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Bülent Balkan, “İstanbul Üniversitesi Siyasal bir okuldan çok daha ötesi, aslında bir ekol, bu okul zaten bir ekol olmak isteyenlerin, farklı, siyaseti bir ekol olarak hayata geçirmek üzere kuruldu. Diğer okullardan çok farklı bir yapıya sahip. ‘İstanbul Siyasallı’ olmak çok özel bir gurur, ‘İstanbul Siyasallı’ olmak demek şu gördüğünüz üniversitenin sembolü olan kapıdan geçmek demek” şeklinde konuştu.
“Siyasal Vakfı Öğrencilik Yıllarınızda Sunduğu Desteği Mezuniyetinizden Sonra da Devam Ettirmeye Hazır”

Siyasal Vakfı Başkanı Taha Özdemir, “27 yıllık birikimiyle büyük bir aile olan Siyasal Vakfı, öğrencilik yıllarınızda kişisel gelişiminiz ve kariyer hususunda sunduğu her türlü desteği mezun olup iş hayatına atıldıktan sonra da devam ettirmeye de hazır olduğunu belirtmek istiyorum. Yurtiçinde ve yurtdışında üstleneceğiniz ve yapacağınız tüm iş ve görevlerin hakkını vereceğinize inanıyor bu konuda hiç şüphemizin olmadığını belirtmek istiyorum” dedi.

“Bu Fakülte, Ülkenin Dört Bir Tarafından Gelen Öğrencilerinden, Zengin Akademik Kadrosundan ve Dünya Standartlarındaki Eğitiminden Gurur Duyuyor”

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu konuşmasına misafirleri ve öğrencileri selamlayarak başladı. Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu konuşmasında şunları belirtti: “Bugün burada Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 2019 mezunları mezuniyet töreni ve kutlaması için toplandık. Sözlerime genç arkadaşlarımı tebrik ve öğrencilik yaşamları boyunca bize yaşattıkları her başarı için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Diğer bir teşekkür ise akademik ve idari kadromuza. Öğrencilerimize iyi bir eğitim verebilmek için yoğun gayretle çalışan tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma, sayın hocalarıma ve idari personelimize teşekkürü bir borç bilirim. Bugün beraber bu güzel mezuniyet gününü paylaştığımız velilerimiz, karşılarında oturan evlatlarını bizlere teslim ettiler. Umarım evlatlarının başarıları onları hep mutlu edecek, hep gururlandıracak. Gençlerimizin üzerinde emeği olan tüm aile fertlerine, tüm yakınlarına çok teşekkür ediyoruz. Hem kamu hem de özel sektöre nitelikli gençler yetiştiren bu fakülte, ülkenin dört bir tarafından gelen öğrencilerinden, zengin akademik kadrosundan ve dünya standartlarındaki eğitiminden de gurur duyuyor. Bugün Türkiye’de benzer alanda eğitim veren üniversiteler içinde en geniş ders programına ve en nitelikli öğretim üyesine sahip fakültelerden birinin İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi olduğunu açıklıkla söyleyebiliriz”

“Bu Topraklar Hep Geleceğe İnanan, Yaşama Gülümseyerek Bakan, İnançlarıyla, Değerleriyle Yürüyen İnsanların Emeğiyle Yükseldi”

Türkiye Akademisi’nin en önemli kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi’nin kendisine çok şey öğrettiğini belirten Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu, “Araştırma Görevlisi olarak başladığım yıldan beri, bu kurumun daha iyi olması için hep çalıştım. Ama her şeyden önce daha iyinin mümkün olacağını da hep hayal ettim. Siz de mezun olduğunuz gün itibariyle hayallerinizin peşinden koşun. Severek, isteyerek, inanarak çalışın. Hayatta vereceğiniz emeğin karşılığını bir gün alacağınıza mutlaka inanın. Bu topraklar hep geleceğe inanan, yaşama gülümseyerek bakan, inançlarıyla, değerleriyle yürüyen mucize insanların emeğiyle yükseldi ve bu insanlar güçleriyle Türkiye’ye her zaman can verdi. Yaşam size de zorluklar yaşatacak ama aslında zor günlerdeki dirayetiniz, kim olduğunuzu belirleyecek. Okumaya, yazmaya devam edin, öğrendiklerinizi paylaşmaya, tartışmaya devam edin” dedi.

Tören “Mezuniyet Yemini” eden öğrencilerin keplerini atarak mezuniyet sevincini yaşamalarıyla sona erdi.

Haber: Emine KUKUK
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-“Zamanını-Aşan-Medeniyet:-Özbekistan-Sergi-ve-Sempozyumu”na-Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Zamanını Aşan Medeniyet: Özbekistan Sergi ve Sempozyumu”na Katıldı