İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ÜAK Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), Yönetim Kurulu Toplantısı, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un başkanlığında 24 Haziran 2019 tarihinde Balıkesir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da katıldı.

Gerçekleştirilen olağan yönetim kurulu toplantısında, Üniversitelerarası Kurul'un güncel çalışmaları ve gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı ile ilgili açıklama yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, yönetim kurulu toplantısını Balıkesir'de gerçekleştirerek, kurul üyelerine üniversiteyi ve Balıkesir'i de tanıtma fırsatı bulduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “2019 yılı itibari ile başkanlığını yürütmekte olduğum Üniversitelerarası Kurul; yükseköğretim planlaması çerçevesinde, üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, Yükseköğretim Kurulu’na ve üniversitelere önerilerde bulunmak başta olmak üzere, kanunla kendisine verilen görevleri yerine getirmektedir. Ben de Balıkesir Üniversitesi Rektörü olarak, akademik bir organ olan Üniversitelerarası Kurula, 2019 yılı Ağustos ayına kadar başkanlık etmekteyim. Bizler bu toplantıyı Balıkesir'de yaparak, hem üniversitemizi hem de şehrimizi kurul üyelerimize tanıtma fırsatı bulmuş olduk. Umuyorum ki bundan sonra da daha fazla akademik nitelikli organizasyona şehrimizde ve üniversitemizde ev sahipliği yapmaya devam ederiz” ifadelerinde bulundu.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. İlter Kuş'un başkanlığındaki toplantıya; ÜAK Genel Sekreter V. Prof. Dr. Haldun Göktaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Bilkent Rektörü Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Fırat Rektörü Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Şahin, Yıldız Teknik üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Denklik Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mevzuat Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Cemil Kaya, ÜAK Hukuk Müşaviri Fatma Kahraman ve ÜAK Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Altun katıldı.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Fen-Fakültesi-Arş.-Gör.-Dr.-Aslı-Kuşoğlu’nun-Yayın-Başarısı

İÜ Fen Fakültesi Arş. Gör. Dr. Aslı Kuşoğlu’nun Yayın Başarısı

İÜ-İstanbul-Tıp-Fakültesi-2019-Yılı-Mezuniyet-Töreni-Geçekleştirildi