İÜ İktisat Fakültesi 2019 Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 2019 Yılı Mezuniyet Töreni, 13 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan ve İÜ İktisat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Oğuz Kağan Ateş konuşma yaptılar.

“Emeklerimizin Mükâfatını Alarak Okulumuzdan Mezun Oluyoruz”

İÜ İktisat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Oğuz Kağan Ateş törende yaptığı konuşmada, “Lisans eğitimimizi medeniyetin beşiği olan bu tarih kokan ilim yuvasında bugün tamamlamaktayız. Bizler lisans eğitimimiz boyunca tarihe şahitlik eden bu taş duvarlar arasında nice derslere, nice sınavlara girdik. Şimdi emeklerimizin mükâfatını alıp, bu tarihin bir parçası olarak okulumuzdan mezun olmaktayız. Fikir Adamı İsmail Gaspıralı’nın sözü olan ‘Millete hizmet etmek istiyorsan, elinden gelen işle başla’ şiarı doğrultusunda bugün İktisat Fakültesi mezunları olarak milletimize hizmet etmek için ant içiyoruz. Fakültemizin Öğrenci Temsilcisi olarak öğrenci arkadaşlarım adına istek ve taleplerimize her zaman yardımcı olan öncelikle Dekanımız Prof. Dr. Haluk Alkan hocamıza, birbirinden değerli yönetim kurulu üyelerimize, öğrenci işlerinde çalışan memurlarımıza ve güvenlik görevlilerimize şahsım ve öğrenci arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerine yer verdi.

“İktisat Fakültesi Mezunu Olmak Kendi Değerleri ile Evrensel Bilim Arasında Köprü Kurabilmektir”

İktisat Fakültesi’nden 79. dönem mezunlarını vermenin mutluluğu ve gururu içinde olduğunu belirten İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan, “Evrensel bilgi ile kendi kültür ve toplum dinamiklerini anlamak, sorunlarına eğilmek, aktarımcı anlayıştan kaçınmak ve bu şekilde ülkesini ve milletini ileri taşıyacak yeni bilgiler üretme misyonu edinmiş olan İÜ İktisat Fakültesi köklü deneyimi ile ülkemizin geleceği arasında güçlü bir bilim köprüsüdür. Sosyal bilimlerin birçok alanında öncü çalışmalara imza atmış olan fakültemiz, seksen yılı aşkın birikimiyle çok sayıda seçkin akademisyen, devlet adamı, kamu yöneticisi, özel sektör yöneticisi ve girişimciyi ülkemize kazandırmıştır. İktisat Fakültesi mezunu olmak her şeyden önce kendi değerleri ile evrensel bilim arasında köprü kurabilmek, aktarımın kolaycılığından çok çözüm odaklı olmaya yönelmiş emek ve çaba gerektiren zorlu bir sürece talip olmak anlamına gelmektedir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yükseköğrenimin yeniden yapılandırılma çalışmaları içinden süzülüp gelen ve köklerini İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan İktisat ve İçtimaiyat Enstitüsü’nden alan bu gelenek, bilimsel ilkeler doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İstanbul Üniversitesi’nin çatısı altında çoğulcu bir anlayış içerisinde yükseköğrenime hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Haluk Alkan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sevgili mezunlarımız yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini başarı ile tamamladınız. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailenizin yanı sıra ülkemize ve dünyaya karşı sorumlu birer bireysiniz. İnanıyorum ki ileride sizlere verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Kısa vadeli kazanımlar yerine yenilikçi, değer üreten ve bu şekilde tüm insanlığa katkı sunan bir yaklaşım içerisinde olun. Çalışma hayatının önünüze çıkaracağı sorunlarla baş edebilecek bilgi birikimine sahipsiniz. Hangi alanda olursa olsun sonuç almaya odaklanın, paylaşımcı olun ve sorumluluk almaktan çekinmeyin.”

“İstanbul Üniversitesi’nden Mezun Olmak Hayatınızda Ayrı Bir Gurur Tablosu Oluşturacak”

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül ise konuşmasına uzun bir maratonu başarı ile tamamlamış öğrencileri ve ailelerini kutlayarak başladı. Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül konuşmasında şunları aktardı: “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli eğitim merkezlerinden biri olan, 82 yıllık yoğun bir deneyimin aktarıldığı İktisat Fakültemizden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Hepinizin çok önemli deneyimleri, acı tatlı anıları ve herkesin ayrı bir hikâyesi var. Bütün bu hikâyelerin zemininde elbette ki İktisat Fakültesi var. Bugün acı tatlı anılarınızı paylaştığınız bu güzide Fakültemizin kapısından çıktıktan sonra bu onuru taşımaya başlayacaksınız. Bu onur hayatınızın her döneminde gün geçtikçe sizi daha çok kucaklayacak ve belki de ileride hayatınızın en önemli parçalarından biri haline gelecek.”

Mezun öğrencilerin her alanda büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül, “İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmak hayatınızda ayrı bir gurur tablosu oluşturacak. Bugün sizlerin mezuniyet töreninde artık hepinizin inisiyatif sahibi, bilgi ve donanımlı olarak hayata başarılı bir adım atacak hale geldiğinizi büyük bir gururla görmüş oluyoruz. Elbette bununla yetinmeyeceğiz. Mezunlarımızın hayatta daha da başarılı olacak şekilde kendi bilgi ve donanımlarını arttıracaklarına ve bu millete hizmet etme doğrultusunda büyük gayretler içinde olacağına inanıyorum. Bizler bugün nasıl onlarla gurur duyuyorsak yarın da gurur duymaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkeye hizmet etmeye hepimizin borcu var. Bu borcu ödemek için de büyük bir gayret içinde olacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından kep atan öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

İÜ İktisat Fakültesi Mezuniyet Töreni müzik dinletisi ile sona erdi.

Haber: Kübra TOKSUN
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-İstanbul-Tıp-Fakültesi-Öğretim-Üyesi-Prof.-Dr.-Aslı-Akkor-Gelincik’in-Büyük-Başarısı

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Akkor Gelincik’in Büyük Başarısı