İstanbul Üniversitesi’nde Dünya Mantık Günü Paneli

İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Dünya Mantık Günü’’ paneli, 14 Ocak’ta İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Dünya Mantık Günü” paneli, Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy’un ‘’Tutarsızlığın İz Sürücüsü: Teo Grünberg’’ konulu konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Kutlusoy “Yarım Yüzyılı Aşkın Felsefe ve Mantık Yolculuğunda Teo Grünberg” başlıklı konuşmasında 1960’lı yılların başından günümüze dek Teo Grünberg’in felsefe ve mantık serüvenini anlattı. Grünberg’in Türkiye felsefesine, liseye ve akademiye yaptığı katkıların, lise mantık eğitiminde reform ve ODTÜ’de felsefe programının açılması olduğunu belirten Prof. Dr. Kutlusoy, “Teo Bey bu yaşam felsefesinde mutludur. Çünkü kendisi mesleğini her zaman zevk alarak yapmaktadır ve çalışmalarından haz duyarak yaşamaktadır” dedi.

14 Ocak; Alfred Tarski'nin Doğum Günü, Kurt Gödel'in Ölüm Günü

Panelde; Dünya Felsefe Günü, Dünya Şiir Günü, Dünya Öykü Günü örneklerinde olduğu gibi Dünya Mantık Günü’nün düzenlemesi fikrinin de ülkemizden geldiği ve 14 Ocak’ın Alfred Tarski'nin doğum günü, Kurt Gödel'in de ölüm günü olması vesilesi ile Dünya Mantık Günü olarak tercih edildiği vurgulandı. Program, Teo Grünberg’in kaleminden Dünya Mantık Günü Bildirisi’nin okunmasından sonra panel ile devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Vedat Kamer’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde; Prof. Dr. Şafak Ural, Prof. Dr. Zekai Şen, Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy, Prof. Dr. Hasan Bülent Gözkan, Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, Prof. Dr. İsmail Latif, Hacınebioğlu, Prof. Dr. Yücel Yüksel, Doç. Dr. Nazlı İnönü ve Doç. Dr. Özgüç Güven konuşmacı olarak yer aldı.

Haber: Elif TAŞÇI

İşletme Fakültesi Öğrencileri İçin Sertifika Töreni Düzenlendi

Geleceğin Diş Hekimlerine Başarı Ödülü

“Gözlem Geceleri” Etkinliği Devam Ediyor