İstanbul Üniversitesi’nde “Arnavut Öğrencilerin ‘Kendin Karar Al Hareketi’ Milletvekilleri İle İstanbul Buluşması” Gerçekleştirildi

Arnavut Öğrencilerin “Kendin Karar Al Hareketi” Milletvekilleri İle İstanbul Buluşması 20 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda düzenlendi.

Kosova Cumhuriyeti Ana Muhalefet Lideri Milletvekili Albin Kurti parti kurmayları ile birlikte Türkiye’de eğitim gören Arnavut öğrenciler ile bir araya geldi. Kurti'nin heyetinde, VV (Kendin Karar Al) milletvekillerinden Arben Vitia, Albulena Haxhiu, Fitore Pacolli'nin yanı sıra Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka ve Priştine Belediyesi Meclis Üyesi Arber Vokrri yer aldı.

“Türkiye ve Kosova Arasındaki İktisadi İlişkilerin Geliştirilmesi İçin Çaba Harcıyoruz”

Kurti, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin önemli amaçlarından bir tanesinin Türkiye'deki Arnavut asıllı hemşerileriyle buluşmak olduğunu belirtti. Kurti, aynı zamanda “Türkiye ve Kosova arasındaki iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi için çaba harcıyoruz, istihdamı artıracak ekonomik yatırımların yapılmasını ve özellikle mesleki okullarla üreten ekonomi arasında bağlantı kurmayı amaçlıyoruz. Kosova’daki mevcut ekonomik sıkıntıları aşmak için finans ve bankacılıkta reform yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“İlişkileri Daha Yüksek Seviyeye Çıkarmamız Gerekiyor”

Prizren Belediye Başkanı Haskuka, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduğunu belirterek, “En zor zamanlarda Kosova’da okuduğum üniversite kapandığı zaman politik sorunlardan ötürü Türkiye'ye gelmiştim. Burada eğitimimi devam ettirdim ve sonra Kosova’ya döndüm” diye konuştu.

Birçok insan gibi, akrabalarının da 1956'daki Sırp zulmünden kaçarak Türkiye’ye göç ettiğini ve burada yaşamaya devam ettiklerini dile getiren Haskuka, “O yüzden bizim aslında çok yakın ilişkileri daha yüksek seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Özellikle ekonomik ilişkilerimizi üst seviyeye çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.
Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Haber: Aliseydi Turgut
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Siyasal-Bilgiler-Fakültesi-Mezunlarını-Uğurladı

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlarını Uğurladı