İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2019’un İlk Bölümü Sona Erdi

Öğrencilerin en doğru tercihi yapmalarına katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2019’un ilk bölümü sona erdi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019’un ilk bölümü, 19-23 Temmuz 2019 tarihleri arasında İÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi. İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019, 24-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında ilgili fakültelerin kendi yerleşkelerinde devam edecek.

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde İstanbul Üniversitesi’ni 922 öğrenci, 1642 veli olmak üzere toplam 2564 kişi ziyaret etti.

“Üniversitemizin Çağdaş ve Modern Hizmet Anlayışını Daha İyi Yerlere Taşıyacağız”

Tercih ve Tanıtım Günleri 2019 kapsamında İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, öğrencilerle bir araya geldi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019 etkinlikleri ile ilgili olarak, “Öğrencilerimizin İstanbul Üniversitesi hakkında gerekli tüm bilgileri öğretim üyelerinden edinmelerini sağlamayı ve yükseköğretimlerinde kendileri için en doğru seçimleri yapabilmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Öğrenci adaylarımıza İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2019 etkinliklerini yakından takip etmelerini, İstanbul Üniversitesi kurumsal internet sayfasından ve sosyal medyadan paylaştığımız bilgileri değerlendirmelerini öneriyorum. İstanbul Üniversitesi mensubu olacak değerli öğrencilerimizle Üniversitemizin bilimsel üstünlüğünü, çağdaş ve modern hizmet anlayışını daha iyi yerlere taşıyacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öğrenciler ve Öğretim Üyeleri Bir Araya Geldi

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde görevli ilgili fakülte ve yüksekokul öğretim üyelerinden İstanbul Üniversitesi hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendirildiler. Öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme imkânı bulan öğrencilere İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019 görevlileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tüm fakülte ve yüksekokulların katıldığı İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019’da Teknoloji Transfer Merkezi, Öğrenci Kültür Merkezi, Merkez Kütüphane, Rehberlik ve Danışmanlık Birimi, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Erasmus, Mevlana ve Farabi Ofisleri, Kariyer Geliştirme Merkezi, Öğrenci Kültür Merkezi ve Spor Birliği Kulübü de öğrenciler için stant açtı.

“İstanbul Üniversitesi’nin Bize de Köklü Başarılar Getireceğine İnanıyorum”

İÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü tercih etmeyi düşünen Cengizhan Dalkıran, “İnsan ve insan doğasına karşı özel bir ilgim var ve bu alana yönelik araştırmalar yapmayı düşünüyorum. Köklü bir geçmişe sahip olmasından dolayı özellikle İstanbul Üniversitesi’ni istiyorum. Bu köklülüğün bize de köklü başarılar getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi hakkında bilgi alan Recep Kerem Mısırlıoğlu ise “İstanbul Tıp Fakültesi Türkiye’deki en başarılı ve en köklü Tıp Fakültesi. Eğitiminin çok iyi olduğunu mezunlarından tahmin edebiliyorum. Prof. Dr. Aziz Sancar da bunlardan birisi. Bu nedenlerden dolayı İstanbul Tıp Fakültesi’ni ilk tercihime yazacağım” ifadelerini kullandı.

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2019’un ikinci bölümü 24-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında ilgili fakültelerin kendi yerleşkelerinde devam edecek.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Tercih-ve-Tanıtım-Günleri’nde-4.-Gün-Sona-Erdi

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde 4. Gün Sona Erdi

İÜ-Tercih-ve-Tanıtım-Günleri’nde-3.-Gün-Sona-Erdi