İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Cihan Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı’nda uzun yıllar ders veren Prof. Dr. Erol Cihan, 29 Kasım 2019 tarihinde, İÜ Rektörlük Binası’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Erol Cihan’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abuzer Kendigelen, İÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, Beykent Ü. Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, Okan Ü. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu ve Prof. Dr. Erol Cihan’ın oğulları Ali Hulki Cihan ve Can Cihan konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Hukuka Adanmış Bir Ömür”

İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abuzer Kendigelen konuşmasında, “Ben 1981 – 1985 yılları arasında İÜ Hukuk Fakültesi’nde öğrencisi olarak, 1986 – 2000 yılları arasında da akademisyen olarak hocamdan istifade imkânı bulanlardan birisiyim. Şöyle bir baktığımızda hocamızın öğrencilik yılları dahil ömrünün yarısından fazlasını bu fakültede geçirdiğini görüyoruz. Biz eski hocalarımıza ithafen bir çalışma yaparken ömrünü hukuk fakültesine vakfedenler diye bir nitelemede bulunmuştuk. İşte Prof. Dr. Erol Cihan Hocamız da hayatını, ömrünü bu fakülteye vakfedenlerden birisidir. Binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Kendi adıma şunu söyleyebilirim; hocamız hafızalarımızda gülen yüzüyle, babacan tavırlarıyla, yardımseverliğiyle ve her daim ihtiyaç duyanlara el uzatmasıyla anılacaktır” ifadelerini kulandı.

“İnsanların Gerçekten Sevgi Duyacağı Bir İnsan”

İÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer törende yaptığı konuşmasında, “Bizim Erol Hocamızla neredeyse yirmi yılı aşkın uzun bir yolculuğumuz var. Bu yolculuğa öğrenciyken başladık, asistanken ve öğretim üyesiyken de devam ettik. Hocamızın farklı yerlerde görevleri vardı, oralarda da kendisiyle birlikte olduk. Şu anda da hocamızın ve diğer hocalarımızın yaptığı akademik çalışmaları devam ettirmeye, daha ileri götürmeye gayret ediyoruz. Ben hocamızın bir gün olsun yüksek sesle bir şey söylediğini duymadım. İnsanların gerçekten sevgi duyacağı bir insandı. Prof. Dr. Erol Cihan Hocamızı şefkatli, merhametli, güler yüzlü, iyi bir insan olarak anıyoruz. Bunu da gerçek anlamda hak eden bir hocamızdı. Kendisini çok özleyeceğiz, anısını yaşatmak için de görevlerimizi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
“Babamız Yetiştirdiği İnsanlarla, Bıraktığı Eserlerle Anılacaktır”
Prof. Dr. Erol Cihan’ın oğlu Ali Hulki Cihan ise, “Aslında bir evlat için çok zor ama belki de hayatımda en gurur duyduğum anlardan biri oldu bugün. Babamızın hem akademik camiada hem özel yaşantısında sevilen biri olduğunu biliyordum ama bu kadar fazla sevildiğini, sayıldığını bilmiyordum. Bir kez daha onun oğlu olduğum için Allah’a şükrettim. Bizlerle, sevdikleriyle uzun ve mutlu bir ömür yaşadı. Ben de onun gibi mutlu, huzurlu, başarılı ve uzun bir ömür yaşamayı diliyorum. Esasında ona layık olabilmek için hep çok çabaladım artık daha çok çabalayacağım. Babamız yetiştirdiği insanlarla, bıraktığı eserlerle anılacaktır buna eminim” dedi.

“Hocamız İlmi ve Bilgisiyle, Kişiliğiyle Bizlere Rehberlik Etti”

Prof. Dr. Erol Cihan’ın akademik hayatı ve kişiliği hakkında bilgiler veren Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Erol Cihan Hoca aile dostumuzdu. Henüz üniversite sıralarında değilken bile üniversiteye geldiğimizde, ettiğimiz sohbetlerde en karmaşık konuları, en sıkıntılı unsurları bile kendine has üslubu ve güler yüzüyle, ders verircesine değil ama yol gösterircesine bir ağabey gibi bizlerle paylaştığını gayet iyi hatırlıyorum. Türkiye’nin içinden geçtiği zor ve gergin günlerde, en karanlık zamanlarda dahi hocamız ilmi ve bilgisiyle, kişiliğiyle bizlere de rehberlik etti. Hocamız, ceza hukukçusuydu ama unutulmaması gereken bir unsur da Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ne verdiği olağanüstü hizmetlerdir. Çünkü hocamız hukukun, Atatürk İlkeleri ve İnkılaplarının ruhuna da ilmen ve ruhen hakimdi. Hem ilim ve bilgi sahibiydi hem de çok iyi bir insandı. Hayata doğru yerden bakardı, olaylara her zaman aklıselim bir şekilde yaklaşırdı. Ben daha sonraki dönemlerde de hem akademik hayata girişten sonra kendisinden zaman zaman çok faydalandım sohbet ettim. Hukuk Fakültesi’nde sert ve keskin çatışmaların olduğu bir dönemde özellikle genç öğretim elemanlarına, kürsüyü emanet edeceğimiz araştırma görevlilerine, asistanlara çok şefkatli, koruyucu ve hami davrandı. Kırıcı rekabet ortamında gençlerin her zaman yolunu açtı. Bu çok önemli bir unsur. Bu belki de hocam için söyleyebileceğim ve örnek alabileceğimiz en önemli özelliklerinden biridir. Biz de gençlerin önünü açmak zorundayız. Hocamızın yaşamı ve çalışmaları bize örnek olsun”.

Prof. Dr. Erol Cihan Fatih Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedildi.

Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Haber: Yasemin DURMAZ

Nitelikli Eğitim İçin; İÜ İSTARMER

Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtıldı

Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi Tanıtıldı