İstanbul Üniversitesi “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” Arasında

Times Higher Education (THE) tarafından yayınlanan World University Rankings 2020 sıralamasında, İstanbul Üniversitesi dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer aldı.

Times Higher Education, 2020 Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nı yayınladı. 92 ülkeden yaklaşık 1400 üniversiteyi kapsayan sıralamada, İstanbul Üniversitesi; klinik, pre-klinik ve sağlık alanında 401-500 bandında yer aldı.

Üniversite sıralaması noktasında dünyanın en geniş ve çeşitli sıralaması niteliğindeki World University Rankings kapsamında, 13 nitelik performans göstergesine dayalı olarak oluşturulan tabloya göre ölçümler yapıldı. Bu tabloda; kurumların öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüş performansları ölçüldü. Sıralama, profesyonel bir kuruluş olan PricewaterhouseCoopers tarafından bağımsız bir şekilde denetlendi.

Sıralamada; Oxford Üniversitesi üst üste dördüncü kez birinci olurken, Cambridge Üniversitesi üçüncülüğe geriledi. California Teknoloji Enstitüsü üç sıra yükselerek ikinci olurken; Stanford, Yale, Harvard ve Imperial College London Üniversiteleri ilk onda yer aldı.

Klasik Türk Sanatlarının En Güzel Örnekleri İstanbul Üniversitesi’nde

Avrupa Komisyonu Tarihinde Bir İlk

“Dil ve Edebiyat, Etle Tırnak Gibidir”

İstanbul Üniversitesi Heyetinden Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ne Ziyaret