İstanbul Üniversitesi Akademik Dergilerinin Geliştirilmesi Projesi Başarı ile Devam Ediyor

2017 yılında başlanan “İstanbul Üniversitesi Akademik Dergilerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2020 yılı itibari ile ulaşılan sonuçlar açıklandı:

Proje başlangıcın hiçbir dergimizin olmadığı Web of Science sisteminde 18 dergimiz indekslenmeye kazandırılarak Web of Science CORE-ESCI kapsamına alınmıştır. Bu başarı ile 3909 yayın WoS-CORE sisteminde uluslararası dolaşıma kazandırılmıştır. Dergilerimizin bilimsel atıflarında ise 2015 yılı toplamı 58 atıf (citation) iken, 2019 yılı toplamında 347’ye çıkarak ~%600 artış göstermiştir.

Yukarıdaki başarıma ek olarak proje kapsamında işlemlenmiş 53 dergi için aşağıdaki kazanımlar elde edilmiştir;

TR DİZİN (ULAKBİM) ulusal indeksinde 11 olan indeksli dergi sayısı İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’ya devredilenlerle birlikte 33’e yükselmiş olup, mevcut indeksli dergi sayımız 29’a ulaşmıştır. SCOPUS indeksinde 2 dergimiz indekslenmeye alınmıştır. Uluslararası Alan İndekslerinde 10 olan indeksli dergi sayısı 29’a yükselerek 60’ın üzerinde indeks pozisyonlanması gerçekleşmiştir.

Bütün arşivleri ile dergileri çevrimiçi sistemlerinden açık erişime kazandırılması tamamlanmıştır. Dergi editöryal yönetimlerinin uluslararasılaştırmasında %100 başarım elde edilmiştir. Bu çalışmalar ile dergilerin makale başvuru istatistiklerindeki artış %400’leri geçmiştir.

İstanbul Üniversitesi dergilerimize erişmek için tıklayınız.
Web of Science-CORE’da indeksli dergilerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız;

WoS-CORE Dergiler Listesi: Sayfa 1 - Sayfa 2

SCOPUS’ta indeksli dergilerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız.
TR-DİZİN’de indeksli dergilerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız.

açık-erişim yayın

İstanbul Üniversitesi Yayınevi’nin 3 Yeni Uluslararası Kitabı Açık Erişime Sunuldu

COVID-19 İktisat-Fakültesi araştırma

İktisat Fakültemizden Küresel Salgının Etkilerine Yönelik Bir Araştırma Daha