İstanbul Üniversitesi 2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 12. Sırada Yer Aldı

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin 2017 yılı sıralamasında 40.60 puan ile 32. sırada yer alan İstanbul Üniversitesi 2018 yılında aldığı 67.13 puanla 12. sıraya yükseldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2012 yılından itibaren “Üniversitelerde yenilikçiliğin ve girişimciliğin tetiklenmesi amacıyla politika araçlarının geliştirilmesi” kararı kapsamında Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE) sıralaması hazırlanarak, ilk 50 Üniversite ilan edilmektedir.

TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya 2018 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ve birçok üniversitenin de içerisinde bulunduğu 247 kurum katkı sağladı.

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin 2018 yılı sıralaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversiteler bu yıl, “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “iş birliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere 4 boyutta, 19 göstergeye göre sıralandı. Endeks kapsamında 50 ve üzeri öğretim üyesi olan 164 üniversite çalışmaya dâhil edildi.

“İstanbul Üniversitesi 2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 12. Sırada”

2017 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 40.60 puan ile 32. sırada yer alan İstanbul Üniversitesi 2018 yılında aldığı 67.13 puanla 12. sıraya yükseldi.

İstanbul Üniversitesi, 2018 yılı endeksi kapsamında değerlendirilen 164 üniversite arasında;
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği boyutunda 13. sırada,
Fikri Mülkiyet Havuzu boyutunda 8. sırada,
İşbirliği ve Etkileşim boyutunda 15. sırada ve
Ekonomik Katkı ve Ticarileşme boyutunda 20. sırada yer aldı.

2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk 10 sırada ise şu üniversiteler yer aldı:
1. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2. İstanbul Teknik Üniversitesi
3. Sabancı Üniversitesi
4. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
5. Boğaziçi Üniversitesi
6. Yıldız Teknik Üniversitesi
7. Gebze Teknik Üniversitesi
8. Hacettepe Üniversitesi
9. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
10. Ege Üniversitesi
11. Koç Üniversitesi
12. İstanbul Üniversitesi
Listenin tamamı için TIKLAYINIZ.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İÜ-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-“Zamanını-Aşan-Medeniyet:-Özbekistan-Sergi-ve-Sempozyumu”na-Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Zamanını Aşan Medeniyet: Özbekistan Sergi ve Sempozyumu”na Katıldı

İÜ-İktisat-Fakültesi-2019-Yılı-Mezuniyet-Töreni-Gerçekleştirildi