İstanbul Tıp Fakültesi’nden Online Gözlüklerle Eğitim Uygulaması

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, uzaktan uygulamalı eğitim alanında yeni bir projeye daha imza attı. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler için geliştirilen online gözlüklerle eğitim uygulaması, öğrencilere uygulamaları hocalarının gözünden izleyebilme avantajı sunuyor. İstanbul Üniversitesi’nin uzaktan eğitim alt yapısı ile online gözlüğün teknik özelliklerinin birleştirilmesi sonucu geliştirilen eğitim modeli hakkında, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek bilgi verdi.

İstanbul Üniversitesi, hayata geçirdiği eğitim modelleriyle öğrencilerin gelişimine üst düzey katkı sağlamaya devam ediyor. Bu eğitim modellerinin bir yenisi daha İstanbul Tıp Fakültesi tarafından geliştirilen online gözlüklerle eğitim uygulaması oldu. Online gözlüklerin, uzaktan uygulamalı eğitim için son derece önemli bir araç olduğunu belirten Prof. Dr. Tufan Tükek, bu sayede öğrencilerin bilgisayar başında, hocalarının her türlü uygulamalı eğitimini izleyebileceğini söyledi.

“Uzaktan Eğitim Altyapımız ile Online Gözlüğün Özellikleri Birleştirildi”

Bu yeni eğitim modelinin, hoca-öğrenci buluşmasının uzaktan en kısa yolu olarak tanımlanabileceğini kaydeden Prof. Dr. Tükek, eğitimi 20 adet online gözlükle vermeyi düşündüklerini aktararak, “Poliklinikte, ameliyathanede veya uygulama sırasında gözlüğü takan öğretim üyesinin gözünden, öğrencilerimiz yapılan işlemi anlık olarak görecek ve kendilerini geliştireceklerdir. Bunun için üniversitemizin uzaktan eğitim alt yapısı ile online gözlüğün teknik özellikleri birleştirildi” dedi.

“Tıp Öğrencilerinin Gözlem Yapması Son Derece Önemli"

Tıp eğitiminde izlemenin ve gözlemlemenin çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Prof. Dr. Tükek, herhangi bir işlemi hoca yaparken izlemenin ve gözlemlemenin daha da önemli olduğunun altını çizdi. Kalabalık sınıflarda bulunan öğrenciler için pandemi ile zorlaşan ve geri planda kalan gözlem eğitiminin online gözlüklerle verimli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini aktaran Prof. Dr. Tükek, “Online gözlüklerle eğitim modelimiz, öğrencilerimiz için bilgisayar başında, mekân fark etmeksizin uygulanabilecek. Bu gelişme tıp öğrencileri için son derece önemlidir. Böyle bir eğitimi öğrencilerimize sunduğumuz için, İstanbul Tıp Fakültesi olarak çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Haber: Tuğçe AYÇİN

webinar stres

Webinar: “Pandemi Döneminde Stres Yönetimi-III”

emeklilik kurumsal