Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi Tanıtıldı

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de dahil olduğu “2023 Vizyon Projesi Olarak Türkiye’nin Uzaya Açılan Yeni Penceresi Doğu Anadolu Gözlemevi” projesinin tanıtımı İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Güver yaptı. Tanıtım kapsamında Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) projesinin ele alınacağını belirten Prof. Dr. Güver, projenin, Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Portalı’nın (TABİP) destekleriyle gerçekleştiğini ifade etti. Sözlerine projenin uluslararası iş birlikleri ve ortaklıkları hakkında açıklamalarda bulunarak devam eden Prof. Dr. Güver, “Bu iş birlikleri tam da astronomiye uygun bir durum. Çünkü astronomi, günümüzde tek başına odaya kapanıp uğraşılan bir alan değil” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Güver, astronomi çalışmalarında bu tarz alternatifler geliştirmenin önemini vurguladı.

Tanıtım toplantısı, Prof. Dr. Güver’in konuşmasının ardından, DAG’daki son gelişmeler, Adaptif Optik Sistemi gibi konuların ele alınmasıyla tamamlandı.

Haber: Sedef Başak İKİEL

Nitelikli Eğitim İçin; İÜ İSTARMER

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Cihan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtıldı