Diyarbakır’dan Dünyaya Uzanan Başarı Öyküsü

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknokent A.Ş işbirliğiyle gerçekleştirilen “Eczaneden Sanayiye Bir Başarı Hikâyesi” başlıklı sunum perşembe günü İstanbul Üniversitesi Rektörlük binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi.

Berko İlaç Pazarlama Müdürü Savaş Duman, konuşmasında “İhracat odaklı hızla büyüyen Berko İlaç’ın temelleri 1973 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde açılan Beran Eczanesi ile atıldı. Beran Eczanesi’nin Laboratuvarında bilimsel çalışmalar yapan Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, 1984’te Berko İlaç’ı kurdu. Birçok ilki gerçekleştiren Berko İlaç, ulusal ve uluslararası alanda sayısız başarıya imza atmıştır. Beran Laboratuvarlarında üretilen Desiferol tablet, Sağlık Bakanlığı onaylı tablet formunda ilk D vitaminidir” dedi.

“Berko İlaç Bir Sosyal Sorumluluk Fabrikasıdır”

Yürüttüğü projelerle bir eczaneden daha fazlasını yaptıklarını söyleyen Berko İlaç Pazarlama Müdürü Savaş Duman, “Berko İlaç aynı zamanda bir sosyal sorumluluk fabrikasıdır ve sağlıklı yarınlara hizmet eder. Sadece sağlık alanında değil birçok alanda toplumsal farkındalık projeleri yürütüyoruz. Örneğin: Buzda Engel Yok Projesi ile otizmli çocuklardan oluşan bir buz pateni takımı kurduk ve otizmin bir engel olmadığı yönünde çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ile yürüttüğümüz Kapak Olsun Projesi kapsamında toplanan plastik kapaklar ile ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeler aldık. Bir diğer projemiz ise Hoş Geldin Bebek Projesidir. Bu proje kapsamında bebeklerine kavuşan ailelere destek sağlıyoruz. Aynı zamanda Kardeş Okullar Projesi ile de ihtiyaç sahibi okullara her türlü desteği sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Şansı Kovalamayın; Şansınızı Kendiniz Yaratın”

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran konuşmasında kendisini dinleyenlere şu tavsiyeyi verdi: “İnsanda yaratıcılık varsa her şeyi yapabilir. Başarılı olmak için 3 şart vardır: Zekânızı kullanacaksınız, çok çalışacaksınız ve normalin üstünde cesur olacaksınız. Şansı kovalamayın; akılı olan şansını kendi yaratır” dedi.

Haber: Yaren Demirel

Hindistan İstanbul Başkonsolosu J. P. Singh, İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Murat Bardakçı, Tarih Söyleşileri ile İstanbul Üniversitesi’nde

‘’İslam Hukuku Sempozyumu’nun Niteliği Her Sene Artıyor’’