Bonn Üniversitesi’nden Gelen Heyet İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Bonn Üniversitesi’nden gelen heyet, 3 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyet, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından İÜ Rektörlük Makamı’nda ağırlandı.

“İstanbul Üniversitesi Olarak Uluslararasılaşmaya Çok Önem Veriyoruz”

İstanbul Üniversitesi'nin akademik yapısı ve tarihi hakkında bilgi veren İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 30’unu lisansüstü eğitim gören öğrencilerimiz oluşturmaktadır. Bu öğrencilerin de 6 bini doktora öğrencisidir. Bu sene üniversitemize 12 bin aday lisansüstü eğitim için başvuru yaptı ancak sadece 3 bin kişi kabul edilecek. Biz İstanbul Üniversitesi olarak eğitimde, araştırmada ve yayında uluslararasılaşmayı çok önemsiyoruz ve üniversitemizde 145 farklı ülkeden 7 bin uluslararası öğrenci eğitim görüyor” şeklinde konuştu.

Heyet, İÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cüneyt Kaya eşliğinde İÜ Rektörlük Binası’nı gezerek binanın tarihçesi hakkında bilgi aldı.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Eda FİDAN
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

“Yeni-Nesle-Ulaşmak-İçin-Ortak-Bir-Dil-Yakalamalıyız”

“Yeni Nesle Ulaşmak İçin Ortak Bir Dil Yakalamalıyız”