Alaeddin Yavaşca İstanbul Üniversitesi Armağanı Albüm Tanıtım Konseri

İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR) tarafından 29 Kasım 2019 tarihinde ‘’Alaeddin Yavaşca İstanbul Üniversitesi Armağanı Albüm Tanıtım Konseri’’ Şef Gönül Paçacı önderliğinde, İÜ OMAR Türk Müziği İcra Heyeti, Prof. Dr. Ali Rıza Kural ve Münip Utandı’nın katılımıyla İÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şef Gönül Paçacı açılış konuşmasına ‘’Biz klasik bir repertuvar peşinde giden, zor işler yapmaya talip olan, Türkiye’nin en eski kurumu olarak Alaeddin Yavaşca Hocamızın en zor eserlerinden birini seslendirdik’’ sözleriyle başladı. Şef Paçacı sözlerini ‘’Konserde hem hocanın kendini ait hissettiği meşk silsilesini hem de hocanın eserlerini hatırlayalım, nasıl intikal etmiş onu hissedelim’’ ifadeleriyle tamamladı.

Program, Alaeddin Yavaşca’nın sadası dinletilerek başladı. İÜ OMAR Türk Müziği İcra Heyeti, Prof. Dr. Ali Rıza Kural ve Münip Utandı’nın seslendirdiği eserlerle devam ederken, CD dağıtımıyla sona erdi.

Haber: Sevda ÖZDEMİR

Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtıldı

Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi Tanıtıldı

Bulgaristan Heyeti İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti