İstanbul Üniversitesi Türkiye'nin Uluslararası Ticaretine Katkıda Bulunuyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca (YTB) Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik hazırlanan Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında İstanbul Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi “Fahri Ticaret Elçiliği” eğitimi verecek.

2+1 modül olarak düzenlenen eğitimin birinci kısmında pazarlama, girişim ve iş ahlakının temel kavramları ve yaklaşımları öğrencilere aktarılacak, ikinci kısmında da yabancılar için Türk Ticaret Hukuku anlatılacaktır. Bu iki modülün arasında ise, derslerde ele alınan İstanbul Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Organize Sanayi Bölgesi gibi yerlere saha gezileri düzenlenecek.

Program neticesinde öğrencilerin Türkiye ile ticarette dikkat etmeleri gereken hukuki ve ticari altyapıya dair teorik ve pratik yönden bilgi edinmeleri hedefleniyor. Öğrencilerden, ders başında ve sonunda birer makale yazmaları beklenecek, süreç içindeki başarıları bu iki makalenin karşılaştırması ile değerlendirilecek. Eğitimler, 22 Şubat'ta başlayacak ve 9 Mayıs'ta bitecek, eğitim sonunda Sürekli Eğitim Merkezi tarafından katılımcılara sertifika verilecektir.

Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamındaki eğitim programları hakkında bilgi almak için tıklayınız.