İstanbul Üniversitesi En Fazla Tercih Edilen Üniversiteler Arasında Birinci Sırada

Türkiye’nin ilk ve en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi, tercih listelerinde en fazla tercih edilen 20 üniversite arasında birinci sırada yer alıyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) açıklanmasıyla beraber, adaylar için üniversite tercih dönemi başladı. “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” arasına 13 kez giren ve Türkiye’nin Nobel Ödüllü yazar ve araştırmacı yetiştirmiş tek üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi en fazla tercih edilen üniversiteler arasında birinci sırada yer alıyor. Tercih listelerinde açık ara en çok programı yer alan üniversite İstanbul Üniversitesi’ni Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi takip ediyor.
Yükseköğretimde merkezi bir role ve bilimsel bilgi üretiminde araştırmaya dayalı bir anlayışa sahip olan İstanbul Üniversitesi, sahip olduğu deneyimli akademik kadrosu, bilimsel proje imkânları, akademik yayınlardaki kalitesi ve öğrenci odaklı yönetim anlayışı ile eğitimdeki farkını her zaman korumaya devam ediyor.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İstanbul-Üniversitesi-100/2000-YÖK-Doktora-Burs-Programı-Kapsamında-10-Farklı-Alanda-Destekleniyor

İstanbul Üniversitesi 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı Kapsamında 10 Farklı Alanda Destekleniyor

İstanbul-Üniversitesi-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-TETLAB-Fikir-Fabrikası’nı-Ziyaret-Etti