“İlaç Sektöründe 360 Derece Eğitim Programı” Ülkemizde İlk Kez İstanbul Üniversitesi’nde

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde, mezunların sektördeki istihdamını artırmak ve sektörün beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere “İlaç Sektöründe 360 Derece Eğitim Programı” başladı. Program ülkemizdeki eczacılık fakülteleri arasında ilk kez İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde gerçekleştiriliyor.

İÜ Eczacılık Fakültesi ve Pozitum ve Liderlik Akademisi Eğitim danışmanlık firmaları tarafından organize edilen “İlaç Sektöründe 360 Derece Eğitim Programı” ilaç sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yetkilerinin katkıları ile yürütülüyor.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında gerçekleştirilen program Abbott, Abdi İbrahim, Amgen, Aris, AstraZeneca, Roche, Danone Nutricia, Novartis, Sandoz katkılarıyla hayata geçirildi.

“İlaç Sektöründe 360 Derece Eğitim Programı”

Bu program ile ilaç sektöründe gerekli olan tüm yetkinlik parametrelerini barındıran güçlü çözümlerin katılımcılara sunulması; eczacıların mevcut yetkinliklerin ilaç sektöründe ihtiyacı karşılayacak çözümler halinde sunulması; eczacıların bakış açılarının ilaç sektörü vizyonu ile güçlendirilmesi; ilaç sektöründe eczacıların rekabetçi gücünün artırılması; mezuniyet sonrası katılımcıların ilaç sektörüne işe yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Programa katılım gösteren ve Abdi İbrahim İnsan Kaynakları ile İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu’nun düzenlediği mülakat neticesinde başarılı olan, ilaç sektöründe kariyer yapmayı planlayan ve konu ile ilgili yüksek potansiyele sahip 40 öğrenciye 2018-2019 Eğiti-Öğretim yılı süresince endüstride staj imkânı sağlanmıştır.

İlaç sektöründen gelen yoğun talep ve programın başarılı bir şekilde ilerlemesi sebebiyle “ilaç Sektöründe 360 derece Eğitim Programı” iki ayrı program halinde devam edecektir.

Kasım 2018 itibari ile başlayacak olan birinci program; her hafta ilaç sektöründen üst düzey yetkilinin katılacağı eğitimler şeklinde öğrencilerle buluşacaktır.
2018-2019 Eğitim-öğretim yılı itibari ile 4. sınıf müfredatına dâhil edilen seçmeli ders kapsamında yürütülen ikinci program; Abdi İbrahim ve Fakültemiz Staj Komisyonu tarafından mülakat sonucu seçilen 19 öğrencinin 1 yıl süre ile ilaç endüstrisinin farklı birimlerinde eğitim almaları ve ardından 1 yıl süre ile bire bir üst düzey yetkililerin ekiplerine dâhil olarak proje bazlı stajlarını yürütmeleri şeklinde gerçekleştirilmek üzere başlamıştır.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

“Kantemiroğlu-Sempozyumu-Tarih -Kültür -Miras”-İstanbul-Üniversitesi’nde-Gerçekleştirildi

“Kantemiroğlu Sempozyumu-Tarih, Kültür, Miras” İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-2018-2019-Akademik-Eğitim-Yılı-Açılış-Töreni-Gerçekleştirildi