Sosyoloji Günleri-59 Müzik ve Toplum Söyleşileri I

11 Ekim 2018 Perşembe / Saat: 15:30
Edebiyat Fakültesi Amfi 10 (C Blok Zemin Kat)

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyoloji Günleri” toplantılarının elli dokuzuncusu “Müzik ve Toplum Söyleşileri I” başlığı ile müzisyen Derya Türkan’ın vereceği konferansla devam edecektir.
Konferans 11 Ekim 2018 Perşembe günü saat 15:30’da Amfi-10’da gerçekleştirilecektir.
Davetlisiniz…

Derya Türkan

Asrın Tanburi Cemil Beyi olarak bilinen büyük üstat İhsan Özgen’in on yıl talebesi olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği konservatuarından 1994 yılında mezun olan Derya Türkan 1973 İstanbul doğumludur.1991 yılında kemençe sanatçısı olarak TRT İstanbul radyosunda göreve başlamıştır. Hocasının tavsiyesiyle Kudsi Erguner ile tanımış ve 1992 yılından itibaren onun hemen tüm projelerine katılmıştır. Kudsi Erguner Ensembl’ın ilk Avrupa turneleri ve birçok albüm kayıtlarında hem konser deneyimini hem de kemençe tekniğini geliştirmiştir.
1996 yılında ünlü keman sanatçısı Yahudi Menuhin’in 80’inci yaş günü için Fransa Cumhurbaşkanın düzenlediği konserde yine Kudsi Erguner ile konser vermiştir. Kudsi Erguner ile Ney ve Kemençe ikilisi olan « Chemins » albümü tüm dünyada ilgi görmüştür. Harward. New England, M.I.T gibi Amerika birleşik devletlerinin birçok üniversitesinde Şehvar Beşiroğlu ve Feridun Özgören ile birlikte birçok seminer ve konsere katıldı.
1997 yılında Yunanlı kemençe sanatçısı Sokrates Sinepoulos ile birlikte hazırladığı « İstanbul’dan mektup » albümü Amerika’da Golden Horn ve Kalan Müzik şirketi tarafından yayınlandı. 1997 ve 2006 yıllarında Tanburi Murat Aydemir ile iki ahenk albümü Kalan koleksiyonundan yayınlandı. Yine Kalan müzik tarafından, 2001 yılında Ermeni Duduk sanatçısı Civan Gasparyan, Erkan Oğur ile hazırladıkları « Fuad » ve Erkan Oğur ile kayıt ettikleri « Dokunmak » albümleri yayınlandı.

Murat Aydemir ve Cengiz Onural ile birlikte kurdukları İncesaz gurubunun sekiz albümünde yer almıştır. 2006 yılında kontrbas ustası Renaud Garcia Fons ve çelist Uğur Işık ile kayıt ettikleri « Ministrels Era » albümü kalan müziğin koleksiyonuna katılmıştır. Bu üçlü ile Berlin, Essen, Utrecht, Amsterdam Ljubliana, Madrid kentlerinin en ünlü salonlarında konser vermiştir. Jordi Saval’ın Hesperion grubu ile « La sublime port » « Mare Nostrum » albümlerine ve konserlerine katılmıştır.
2012 yılında Ben Afleck’in yönetmenligini, Alexendre Desplat’ın müziklerini yaptığı Argo filminin müziklerine Kudsi Erguner ile katılmıştır. Ara Gülerin hayatı “İstanbul’un Gözü”, Sevan Bıçakçı’nın hayatını konu eden “The Craftsman” ve “Saray’dan Bakmak Abdülhamid” belgesellerinin müziklerini hazırlamıştır.
2015 Yılında Itri müzik ödüllerinden yılın saz sanatçısı ödülü ile taltif edilmiştir. Carnegie Hall da Ahmet Erdoğrular ile konser veren Derya Türkan 2004 yılından beri Ross Daly’nin Girit adasında organize ettiği Labyrinth Musical Workshp’da kemençe seminerleri vermektedir.

Yaklaşan Etkinlikler

Konum