Turnitin Eğitim Toplantısı

Değerli Akademisyenlerimiz,

Öğrenci tez, ödev ve projelerinde benzerlik (intihal) ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistem Turnitin programının kullanımı ile ilgili olarak, ULAKBİM EKUAL kapsamında “Turnitin Eğitim Toplantısı” planlanmıştır. Katılım için “

Kayıt Formu

”nu doldurmanızı rica ederiz.

Katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

TARİH: 23 Ekim 2018 Salı

YER: İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 2A-B

SAAT: 10:00-12.00

SUNUM : Techknowledge Eğitim Uzmanı Serdinç Kaya

KATILIM KAYIT FORMU

TURNITIN (Tez, Proje, Ödev) Benzerlik Belirleme Analiz Programı

Öğrencilerle, eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri notlandırmasını sağlayan yazılımlarındandır.

Sisteme yüklenen tez, ödev, proje vb. çalışmalar çok geniş bir veri havuzdaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.