İlk Paralimpik Bisiklet Kulübü Kuruldu

Türkiye'de bir ilk: Bir Üniversite Bünyesinde kurulan İlk Paralimpik Bisiklet Kulübü İÜ Paralimpik Bisiklet Kulübü

İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan İÜ Paralimpik Bisiklet Kulübü yeni katılımcılarını bekliyor. Engelli öğrencilerle engelsiz öğrencileri aynı bisiklet üzerinde bir araya getirmeyi amaçlayan kulüp 2018-2019 eğitim öğretim yılında, paralimpik bisiklet alanında bir üniversitede kurulan ilk kulüp olduğu gibi düzenleyeceği aktivitelerle de öncü konumunu sürdürmek istemekte.

Engelli sporcuların da bisiklete binmesini temin eden paralimpik bisikletler Türkiye'de her ne kadar yeni olsalar da uzun zamandır bisiklet dünyasında yer almaktadır. Tandem bisikletlerde bir kişi bisikletin ön tarafında gidonu kontrol ederken arkada oturan kişiyle birlikte pedal çeviriyor. bu süreç bisiklet üzerinde iki kişinin birbirlerini tanımaları ve anlamaları için eşsiz fırsatlar doğuruyor. Bu sürece dahil olmak ve daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyen herkes iuparalimpikbisiklet@gmail.com adresinden yetkililer ile iletişim kurabilir.