‘Health, Culture and the Human Body’ Uluslararası Sempozyumu

‘Health, Culture and the Human Body’ başlıklı Uluslarası Sempozyum, 4-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi‘nde gerçekleştirilecek.
‘Health Culture and the Human Body’ adlı uluslarlarası sempozyumun 5.’si 4-6 Ekim 2018 tarihlerinde Istanbul Üniversitesi Doktora Salonu’nda gerçekleştirilecek.
İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Ak’ın onursal başkanı olduğu Sempozyum’un bu yılki konularını gen mühendisliği araştırmalarının (genome editing) ve insanı farklı açılardan geliştirmede (humanenhancement) kullanılan tıbbi metotların etik, sosyal ve tarihi boyutları teşkil etmektedir. Sempozyumda bu konuların yanı sıra tıp etiği ile ilgili farklı konular da ele alınacak.
Dünyanın saygın bilimadamlarının katılacağı sempozyum İstanbul Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İlhan İlkılıç ve Doç. Dr. Hakan Ertin tarafından yürütülmekte ve organize edilmektedir.
Tarih: 4-6 Ekim 2018
Yer: İstanbul Üniversitesi, Rektörlük Binası, Doktora Salonu