İstanbul Üniversitesi’nde Klasik Türk Müziği Gecesi

"İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerçekleştirilen Kültür Sanat Etkinlikleri mart programında yer alan Klasik Türk Müziği Konseri muhteşem geçti."

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce organize edilen Klasik Türk Müziği Konseri Vedat ÇETİNKAYA yönetiminde Şişli Musiki Cemiyeti Korosu ile gerçekleştirildi. 27 Mart 2009 günü, Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen geceye 514 kişi katıldı.
İstanbul Üniversitesi idari ve akademik personelin yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği gece oldukça çoşkulu geçti. Saat 17.15’te başlayan kokteyl sonrası salona alınmaya başlayan konuklara, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından etkinlik öncesi tasarlanan kitap ayraçları ve konser programı dağıtıldı.

İki bölümden oluşan konserde Şehnaz, Hicaz ve Hüzzam Makamında parçalar seslendirildi. 13’ü solo ve 9’u koro tarafından olmak üzere toplam 22 parçanın seslendirildiği Klasik Türk Müziği eserlerine davetliler de eşlik etti. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin ve mezunlarının da yer aldığı 47 kişilik koro iki buçuk saati aşkın süre konser verdi.

İstanbul Üniversitesi’nin tarihi binasında musikinin nağmeleriyle gönüllerin titretildiği Konser, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem KAYACAN’ın tüm koroya ithafen Vedat ÇETİNKAYA’ya verdiği teşekkür çiçeğiyle son buldu.

Klasik Türk Müziği Konseri’nin gerçekleşmesinde katkıları bulunan başta Şişli Musiki Cemiyeti olmak üzere İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na, TRT Sanatçılarına, Garaj Amirliği’ne, Fen Fakültesi Personeline ve konsere sponsorluk desteği veren Dominos Pizza, Hacı Sayid, Alo Kozay Tea, Nescafe, Pepsi, Fresco, Youth Republic, ve Yasmin Çiçekçilik’e teşekkür ederiz.

Fotoğrafları görmek için TIKLAYINIZ.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Duyuru 3165 kez okunmuştur.